Op zoek naar een andere baan

Op woensdag 22 juni 2011 heb ik een knoop doorgehakt. Na 14 jaar gewerkt te hebben bij de Rabobank, eerst als systeembeheerder in Bunnik en later het mede opzetten van en werken bij de servicedesk in Zeist/Utrecht, ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. De reden is, dat het werk de afgelopen jaren is veranderd en ik de organisatie nu te groot vind om mijn kennis en ervaring goed in te kunnen zetten. Diverse pogingen daartoe zijn op weinig/niets uitgelopen, dus daarom ga ik het buiten de deur proberen.

Dit is een stap die wel wat moeite kostte, want bij de Rabobank heb je ‘t financieel best goed door gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. En de zekerheid van een vaste baan aan de kant schuiven is natuurlijk ook nooit makkelijk. Er zijn in overleg nu echter afspraken gemaakt, waardoor ik de tijd krijg om ander werk te zoeken en ondertussen nog een beroep kan doen op de ondersteuning van de Rabobank.

En wat nu?

De grote vraag is natuurlijk wat je dan wilt gaan doen. In eerste instantie had ik hetzelfde werk in gedachten, maar dan op kleinere schaal. Het helpen van mensen bij computerstoringen bevalt me immers goed. Problemen analyseren, zowel de diepte in als breed de samenhang zoeken; de vertaalslag maken tussen enerzijds wat de klant bedoelt/begrijpt en anderzijds de techniek.

De laatste jaren ben ik echter ook steeds vaker met websites bezig en het lijkt me erg leuk om me daar meer in te gaan verdiepen. Voor de duidelijkheid, ik ben geen grafisch ontwerper en ook geen programmeur, maar voor kleinere sites kan ik me heel aardig redden. Mijn kracht zie ik ook vooral in het opzetten van sites (bijvoorbeeld met WordPress) en alles regelen wat de klant er mee wil kunnen gaan doen. Dit moet je dan zien vanaf het punt “Ik wil een website, maar heb geen idee hoe ik dat moet doen”, tot het (deels) zelf kunnen beheren van de site door de klant. Dit beheer kan uiteraard ook uit handen genomen worden. En voor grafisch ontwerp of technische hoogstandjes kan dan altijd nog een specialist ingeschakeld worden.

Een beetje hulp is altijd welkom!

Een reden, waarom deze stap me toch wel wat moeite kostte, is dat ik geen ervaring heb met solliciteren, dus ik spring nu wel in het diepe. Maar gelukkig heb ik een groot sociaal netwerk op Twitter, Hyves, Facebook en LinkedIn, dus wil ik hierbij ook een beroep op jullie doen! Mocht je in mijn verhaal hierboven iets herkennen, dat tot een baan zou kunnen leiden, dan hoor ik ’t graag!

Update 16-7-2011

Op mijn bericht heb ik inmiddels al verschillende reacties binnen gekregen. Een interessante vacature als ICT Specialist heb ik nog even geparkeerd, omdat ik hier in de buurt iets hoop te vinden m.b.t. websites. Ik heb kennis gemaakt met iemand die als webredacteur ook op zoek is naar een andere uitdaging. We kunnen elkaar volgens mij goed aanvullen, dus daarmee een breder spectrum aan bij een bedrijf. Leuke kennismaking en kijken of we de krachten kunnen bundelen! Inmiddels heb ik ook al een uitnodiging voor een gesprek binnen bij een web/ict bedrijf in de buurt, dus eens kijken of dat binnenkort iets kan worden. Allerlei andere tips staan ook genoteerd en ben ik aan het nalopen. Dus nogmaals hartelijk dank hiervoor en blijf ze vooral doorgeven 🙂

Update 4-8-2011

Vanuit onverwachte hoek werd ik afgelopen vrijdag ook nog uitgenodigd voor een gesprek. In eerste instantie zag ik de link niet tussen het werk, dat die persoon al doet en wat ik wil gaan doen, maar ik was toch nieuwsgierig geworden hoe hij dat dan wel zag. Daarom gisteren afgesproken en een uitgebreid gesprek gehad van ca. 4 uur lang. Hij blijkt zijn werkzaamheden te willen gaan uitbreiden en is geïnteresseerd om dat met mij op poten te zetten. Het is in ieder geval de bedoeling, dat ik dan aan de slag ga met het bouwen en beheren van websites, waarbij uitbreiding mogelijk gaat worden op het gebied van webhosting en wat er allemaal nog meer bij komt kijken. En dit alles eventueel ook aangevuld met computeronderhoud. Kortom: precies wat ik in gedachten heb.

Volgende week heb ik inmiddels ook een gesprek gepland staan met het bedrijf waar ik in m’n vorige update al over sprak, dus dan kan ik daarna gaan overwegen, wat de beste keuze voor mij zal gaan zijn. Inmiddels hebben zich ook al weer een paar nieuwe klanten gemeld, dus ondanks dat ik nog niet actief aan het klanten werven ben, weten ze me toch al wel te vinden!

Het is in ieder geval fijn, dat er zoveel positieve reacties komen via het Solliciteren 2.0, dus hier moet ongetwijfeld iets moois uit gaan komen!

Update 16-8-2011

Vorige week heb ik een gesprek gehad met het web/ict bedrijf hier in de buurt, maar dat gaat voorlopig niets worden. Hij is met diverse ontwikkelingen bezig, waarbij uitbreiding met eigen personeel nog even niet aan de orde is.
Gisteren heb ik een 2e gesprek gehad met degene waar ik begin deze maand al een uitgebreid gesprek mee had. Dit keer hebben we ruim 8 uur gezeten, dus het mag duidelijk zijn, dat ik hierbij al in een verder stadium zit. We zijn aan het kijken of het haalbaar is om dit bedrijf te gaan starten en we hebben goede hoop, maar er moet nog genoeg worden uitgezocht voordat we zover zijn. Tot nu toe in ieder geval goed nieuws en binnenkort hopelijk meer!

5 comments on “Op zoek naar een andere baan

 1. Klink leuk! Mocht je tegen de tijd dat het echt wat is iemand zoeken die af en toe meeleest als soort webredacteur, dan kan je me altijd bellen/mailen/twitteren 🙂

  • Chantal, ik zet je op de lijst, maar heb ook al iemand anders als webredacteur op de lijst staan… Al kan dat natuurlijk ook gewoon betekenen, dat we veel werk moeten proberen binnen te halen voor webredacteurs 🙂

 2. Klinkt goed allemaal. Ik ben erg benieuwd. Ik hoop dat je 8-uur gesprek wat op gaat leveren. En het is nooit mis om meerdere webredacteuren op je lijstje te hebben staan toch?

 3. Hallo Jos,

  mocht je nog opzoek zijn naar een leuke baan dan is wellicht ons bedrijf iets voor jou.
  Wij hebben een grote groep (+/- 20) ontwikkelaars die graag van je leren (en jij wellicht van ons?)
  Mocht je interesse hebben dan kun altijd even contact met mij opnemen.

  Groeten,
  Kobbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *